ОТВОРЕНА НОВА ЗГРАДА ПУТНИЧКОГ ТЕРМИНАЛА

By: Aerodrom Konstantin Veliki

У уторак, 23. јула, одржана је свечаност поводом отварања нове зграде путничког терминала аеродрома Константин Велики у Нишу. Нови симбол Ниша, порука је која се чула на отварању нове зграде.

Отварању је присуствовао председник Републике Србије Александар Вучић који је у друштву министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића, министарке привреде Адријане Месаровић и директора предузећа Аеродроми Србије Михајла Здравковића присутним званицама и новинарима представио нову зграду терминала.

Зграда ће имати 10 check-in шалтера, free shop на 400 квадрара, пословни простор за авио-компаније, рент а цар агенције, бизнис клуб, вип део и све оно што нуде савремени аеродроми у бројним европским градовима.

Отварање нове зграде је донело и проширење паркинга па сада нишки аеродром располаже са 580 паркинг места за путничка возила, уз посебан део за особе са инвалидитетом, ту је и VIP део паркинга, 103 места за камионе, 5 пуњача за електрична возила, зелена површина са 200 садница.

Први путници ће летети из нове зграде до Атине у среду 24. јула у 06:50.