Ако је Ваша покретљивост смањена и потребна су Вам инвалидска колица за време путовања, морате обавестити изабрану авио-компанију о Вашем нивоу покретљивости већ приликом прављења резервације. Ако путујете личним инвалидским колицима, приликом резервације потребно је обавестити о њиховој тежини, димензијама и спецификацијама (нпр. склопива/несклопива, спортска/електрична), као и о врсти батерије коју користе електрична колица (”сува“, “мокра” или “гел” батерија). По доласку на аеродром, молимо Вас контактирајте шалтер за регистрацију путника, како би Вам омогућили адекватну помоћ и услугу.

Аеродромска инфраструктура прилагођена је особама са смањеном покретљивошћу. Пролази за особе са смањеном покретљивошћу означени су међународним симболом за инвалидска колица и имају приоритет.

Приликом укрцавања или искрцавања путника са смањеном покретљивошћу потребно је пребацити се из Ваших колица или аеродромских инвалидских колица у специјална уска колица која могу проћи између седишта у авиону. Ваша колица ће бити спакована у простор за регистрован пртљаг у авиону и биће Вам на располагању одмах по слетању на аеродром опредељења.

Помоћ путницима оштећеног слуха или вида пружа се без наплате. Молимо Вас да при резервацији изабраној авио-компанији нагласите да Вам је потребна додатна помоћ, како би приликом боравка на аеродрому и током путовања били адекватно збринути.

Лекарско одобрење потребно је за путнике који спадају у неку од следећих категорија:

путници с акутним здравственим проблемима (нпр. недавни срчани или мождани удар)
путници с озбиљним преломима руку или ногу у гипсу
путници који су недавно подвргнути некој операцији
путници којима се манифестовала озбиљна болест у неколико претходних недеља
путници који путују у лежећем положају (стрецхер пассенгерс)
путници којима је потребан додатни кисеоник или други медицински уређај у авиону
путници који путују због лечења
Нискотарифне авио-компаније не пружају услуге превоза путника на носилима.

За све потребне информације контактирајте изабрану авио-компанију или агенцију код које купујете карту.

Уколико сматрате да су Ваша права повређена, посетите следећи линк