OTVORENA NOVA ZGRADA PUTNIČKOG TERMINALA

od: Aerodrom Konstantin Veliki

U utorak, 23. jula, održana je svečanost povodom otvaranja nove zgrade putničkog terminala aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. Novi simbol Niša, poruka je koja se čula na otvaranju nove zgrade.

Otvaranju je prisustvovao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je u društvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, ministarke privrede Adrijane Mesarović i direktora preduzeća Aerodromi Srbije Mihajla Zdravkovića prisutnim zvanicama i novinarima predstavio novu zgradu terminala.

Zgrada će imati 10 check-in šaltera, free shop na 400 kvadrara, poslovni prostor za avio-kompanije, rent a car agencije, biznis klub, vip deo i sve ono što nude savremeni aerodromi u brojnim evropskim gradovima.

Otvaranje nove zgrade je donelo i proširenje parkinga pa sada niški aerodrom raspolaže sa 580 parking mesta za putnička vozila, uz poseban deo za osobe sa invaliditetom, tu je i vip deo parkinga, 103 mesta za kamione, 5 punjača za električna vozila, zelena površina sa 200 sadnica.

Prvi putnici će leteti iz nove zgrade do Atine u sredu 24. jula u 06:50.