Predstavljanje idejnog rešenja nove terminalne zgrade i obilazak završetka radova na raščišćavanju terena

od: Aerodrom Konstantin Veliki

            U okviru današnje posete aerodromu Konstantin Veliki u Nišu, gradonačelnik Grada Niša Darko Bulatović i direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković zvanično su predstavili idejno rešenje nove terminalne zgrade aerodroma i obišli teren na kome se završavaju radovi  na raščišćavanju terena za izgradnju iste.

            Projekat sanacije kolovozne konstrukcije poletno sletne staze, izgradnje terminala i proširenja platforme sa izgradnjom rulne staze aerodroma ,,Konstantin Veliki“ Niš, prepoznat je  kao projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

            Idejnim rešenjem je pokazan vizualni prikaz nove terminalne zgrade planirane povšine 7.160m2  i adaptaciju postojeće zgrade od 2.100m2  

 Plan je da projektno tehnička dokumentacija bude završena sa svim dozvolama do kraja 2020. godine .

            Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković izjavio je da je rešenost države da pomogne izgradnju i sređivanje aerodroma Konstantin Veliki evidentna:

,,Na predlog potredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Zorane Mihajlović, doneta je odluka da je aerodrom Konstantin Veliki od posebnog značaja za Republiku Srbiju. To znači ubrzavanje svih procedura, za dobijanje potrebnih dozvola i nesmetano finansiranje kompletnog projekta.

Ubrzo se završavaju radovi na sređivanju zemljišta i idemo dalje u proceduru razrađivanja građevinskog projekta. Očekujemo da 2022. imamo novu terminalnu zgradu sa pratećim stazama i platformom.“

            Gradonačelnik Niša Darko Bulatović u svom obraćanju istakao je ispravnost odluke da se aerodrom Konstantin Veliki prebaci na upravljanje Republici Srbiji.

,,Sada imamo ulaganje od strane države u aerodrom i imamo preduzeće kome je sedište u Nišu koje upravlja svim aerodromima u Srbiji.