Saopštenje 24.6.2020.

od: Aerodrom Konstantin Veliki

Povodom teksta koji se pojavio u medijima Severne Makedonije, a koje su preneli neki naši mediji, Aerodromi Srbije vas obaveštavaju:

– Terminalna zgrada aerodroma,,Konstantin Veliki“ Niš se nalazi na području graničnog prelaza i pod stalnim je nadzorom pripadnika stanice granične policije i službe obezbeđivanja aerodroma. Objekat je pokriven i 24-časovnim video nadzorom.

– Aerodromi Srbije ne poseduju bilo kakva saznanja da se na aerodromu prodaju bilo kakvi testovi ili potvrde o urađenim testovima. U trenutku kada je kontakt putnika i aerodrmskog osoblja sveden na minimum usled primena mera prevencije, gotovo je nemoguće da se to dešava unutar zgrade.

– Po saznanju iz štampe , obavestili smo nadležne službe ,koje će  izvestiti  javnost u slučaju istinitosti navedene sumnje. – Raduje nas povećanje broja putnika iz Severne Makedonije i nadamo se da ih ovakva pisanja neće odvratiti da i dalje koriste usluge aerodroma Konstantin Veliki, pogotovu nakon najave Vlade Severne Makedonije da se od  26. juna 2020.godine otvaraju sve granice bez potrebe za PCR testom, izolacijom ili karantinom.