PUTNIK INFO ZA UTORAK 24.03.2020.

od: Aerodrom Konstantin Veliki

WIZZ AIR PRODUŽAVA OBUSTAVU LETOVA U SRBIJI DO 1. MAJA

Beograd, 24. mart 2020 – Wizz Air je objavio danas da, usled uvedenih ograničenja putovanja, privremeno zatvara svoju beogradsku bazu i produžava trenutnu obustavu dolaznih I odlaznih letova sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd i sa Aerodroma Konstantin Veliki do 1. maja 2020 godine. 

Ograničenja putovanja predstavljaju meru sprečavanja širenja pandemije kovida-19. Putnici sa rezervacijama u ovom periodu će biti automatski obavešteni putem imejla ako su rezervaciju izvršili direktno na sajtu wizzair.com ili preko mobilne aoplikacije ove avio-kompanije. 120 odsto orginalne cene karte će biti automatski prebačeno na WIZZ račun putnika i taj iznos će moći da se iskoristi u naredna 24 meseca za kupovinu Wizz Air proizvoda i usluga. Putnici takođe mogu da se odluče za refundaciju u novcu – koja podrazumeva dužu proceduru – i biće obavešteni o neophodnim koracima za bankovni transfer ili transfer na bankovnu karticu u odvojenom imejlu. U tom slučaju putnici imaju pravo samo na 100% originalne cene karte. 

Putnici koji su karte rezervisali preko putnih agencija – uključujući onlajn putne agencije – treba da se obrate kompaniji od koje su kupili karte. 

Iako je trenutna situacija van kontrole Wizz Aira, avio-kompanija se izvinjava zbog mogućih neprijatnosti izazvanih zabranom putovanja i naglašava da su bezbednost i dobrobit putnika i posade najvažniji prioritet ove avio-kompanije.