Obaveštenje za putnike

od: Aerodrom Konstantin Veliki

Iako je 2023. godina bila najbolja od kada Aerodrom „Konstantin Veliki” u Nišu postoji, na početku 2024. se suočavamo sa situacijom da je prvi niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air, koji je uspostavio redovan saobraćaj sa našeg aerodroma, primoran da u okviru svoje mreže linija u narednoj letnjoj sezoni privremeno prekine letove do Beča i Dortmunda.

Razlog redukcije koji se ne odnosi samo na naš aerodrom nego i na čitavu njihovu mrežu, kako su nam preneli, leži u činjenici da se ova avio-kompanija susreće sa poteškoćama u radu zbog problema sa vanrednim servisima i pregledima motora Pratt & Whitney.

Podsećamo naše putnike da svoja prava u vezi otkazanih letova mogu ostvariti putem zvaničnog sajta ili kol-centra avio-kompanije Wizz Air.

Nadamo se da će se situacija što pre stabilizovati i da će kompanija Wizz Air, kao jedan od najznačajnijih naših prevozioca nastaviti da i u narednom periodu svojim putnicima obezbedi raznovrsan broj destinacija. Do tada, našim putnicima u ponudi biće ukupno sedam nedeljnih letova Wizz Air-a ka Bazelu i Memingenu. Svi putnici koji žele da iz Niša lete do Beča mogu to i dalje činiti preko avio-kompanije Ryanair.