PUTNIK INFO ZA ČETVRTAK 21.05.2020.

od: Aerodrom Konstantin Veliki

Mere prevencije na aerodromu

Poštovani putnici,

Ako se spremate za dolazak na naš aerodrom i avio-kompanija vam je potvrdila let, molimo vas da se pridržavate preporuka o prevenciji širenja virusa COVID-19. Želimo da se na Aerodromu “Konstantin Veliki” Niš osećate sigurno i zbog toga smo aktivirali određene mere prevencije, prema preporukama nadležnih državnih organa.

Molimo vas da se pridržavate uputstava koja dobijate putem oznaka na plakatima, nalepnicama, putem video uputstva i ostalih informativnih obaveštenja.

Molimo vas da u putnički terminal dođete sa zaštitnom maskom koju ćete koristiti sve vreme tokom boravka u terminal, i to tako da maska pokriva istovremeno i nos i usta prijanjajući uz lice.

Svim putnicima na ulazu u aerodromsku zgradu biće merena telesna temperatura uz pomoć termovizijskih kamera. Ukoliko se kod putnika zabeleži povišena telesna temperatura ≥ 37°C dalji postupak sa putnicima preuzima granična sanitarna inspekcija.

Pratiocima putnika neće biti dozvoljen ulaz u aerodromsku zgradu. Izuzetak su kategorije putnika kojima je neophodna pratnja.

Molimo vas da poštujete preporučenu fizičku distancu, kao i da poštujete definisane i označene puteve kretanja putnika.

Preporučujemo svim putnicima koji su u mogućnosti da koriste mogućnost online prijave na let. Na taj način smanjujemo rizik stvaranja gužve ispred šaltera za registraciju putnika na let. Takođe, preporučujemo da sve usluge u zgradi putničkog terminala plaćate beskontaktno, korišćenjem platnih kartica, umesto gotovinom.

Planirajte svoj dolazak na aerodrom najmanje tri sata pre vašeg leta, kako biste imali dovoljno vremena za prolazak svih propisanih procedura registracije i prihvata putnika i prtljaga na vaš let. Nakon pregleda na ulasku u čekaonicu, molimo vas da poštujete socijalnu distancu prilikom boravka u čekaonici.

Detaljne informacije i zdravstvene preporuke možete videti na stranici Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Instituta za javno zdravlja www.covid19.rs.